Fundashon Splika‎ / Studentenvereniging Passaat SYMPOSIUM POSITIE PAPIAMENTS IN EUROPA

logo SplikaOp 10 oktober 2010 is het koninkrijk ingrijpend veranderd. Curaçao en St. Maarten zijn nieuwe landen geworden. De eilanden Bonaire, Saba en St. Eustatius zijn als openbaar lichamen direct onder Nederland komen te vallen. Met de integratie van Bonaire in Nederland heeft Nederland de verantwoordelijkheid gekregen over een nieuwe taal, namelijk het Papiaments.

Wat is nu de positie van het Papiaments in Nederland en in Europa?…

Waar het Fries door Nederland beschermd is door middel van het Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden, is een dergelijke bescherming voor het Papiaments nog niet tot stand gekomen. De Stichting SPLIKA en de Sectie Papiaments van Levende Talen organiseert op 28 maart aanstaande een symposium over de status van het Papiaments in Nederland en in Europa.

Tijdens deze middag zal mevrouw Gerladine Dammers, voorzitter van de op Bonaire gevestigde Akademia Papiamentu, de actuele taalsituatie op het eiland illustreren.

Onno Falkena, voorzitter van het Europeesk Buro foar Lytse Talen, zal een vergelijking maken tussen de positie van het Papiaments en het Fries.

Dr. Bastiaan van der Velden bespreekt de mogelijkheden om het Papiaments als een door het Handvest beschermde taal erkend te krijgen.

Datum: vrijdag 28 maart 2014
Tijd: 13.30 tot 16.30
Adres: Huis van Europa (Korte Vijverberg 6/6, 2513 AB Den Haag)

Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname. Wilt u zich uiterlijk 25 maart 2014 inschrijven via info@splika.nl? Mocht u vragen hebben, dan kunt u die ook stellen via dit e-mailadres.

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *