MySchoolsNetwork reikt prijs uit voor mooiste woord

MySchoolsNetwork reikt op woensdag 15 april een prijs uit voor het mooiste woord. De prijsuitreiking vormt de afsluiting van het event ‘Most interesting word in my own (minority) language’. Verschillende Friese en Nederlandse basisscholen, maar ook scholen in Mexico, Belarus, Rusland, en Ecuador nemen deel aan het event. Doel van de wedstrijd is cultuur en meertaligheid een platform te geven.

Het event ging 2 maart van start en loopt t/m 28 maart. Leerlingen van basisscholen uit verschillende landen zijn gevraagd in groepjes een omschrijving te geven van het mooiste woord in hun eigen (minderheids)taal. Ze moeten het woord in het Engels uitleggen en vertellen waarom dat het mooiste woord is. Ook mogen ze het woord uitbeelden door middel van bijvoorbeeld een tekening, een foto of een filmpje. De deelnemende leerlingen maken zo op een speelse manier kennis met andere (minderheids) talen en zetten hun eigen taal in het zonnetje.

Europese Commissie
Het event is georganiseerd in samenwerking met de Europese Commissie. De drie meest creatieve en originele bijdragen ontvangen mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de Europese Commissie. Een deskundige vakjury buigt zich over alle inzendingen en wijst twee winnaars aan. Daarnaast wordt er online op MySchoolsNetwork ook een publiekswinnaar gekozen. Op 15 april worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op NHL Hogeschool. De prijsuitreiking is in handen van mr. Hugo Keizer van de Europese Commissie.

MySchoolsNetwork
MySchoolsNetwork is een internationaal, online platform waarbij leerlingen in het Engels met elkaar leren communiceren. De site is vergelijkbaar met sociale netwerken zoals Facebook, maar dan in een gesloten en veilige omgeving. Sinds 2010 begeleiden NHL-studenten van de lerarenopleidingen via de site scholieren op een speelse en positieve manier, onder andere door de leerlingen van feedback te voorzien

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *