Twintig nieuwe docenten bij het Huus van de Taol

Foto: Huus van de Taol
Het Huus van de Taol heeft in het afgelopen jaar twintig nieuwe, enthousiaste docenten opgeleid. De docenten hebben veel geleerd over de Drentse taal en de achtergronden, de Drentse muziek en de Drentse schrieverij. Ze krijgen 16 mei hun diploma.

Rein Munniksma, gedeputeerde van cultuur, overhandigt de diploma’s. De nieuwe docenten komen uit alle windstreken in Drenthe en variëren in leeftijd van 27 tot 65 jaar. Het Huus van de Taol is bijzonder verheugd dat het nu ook docenten uit West-Drenthe en de Veenkolonies beschikbaar heeft.

In alle steden, dorpen en dorpjes in Drenthe kan nu een cursus gegeven worden door iemand die de taal van de regio spreekt. De docenten staan te popelen om het geleerde in praktijk te brengen en het Huus van de Taol gaat de komende maanden dan ook proberen om in een groot aantal plaatsen een cursus te organiseren. In Elim, Annen, Schipborg, Roswinkel, Eelde en enkele andere plaatsen zijn de eerste stappen op weg naar een cursus gezet.

Het Huus van de Taol organiseert al jaren cursussen over de Drentse taal. De cursussen van het Huus van de Taol zijn bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor de Drentse taal en cultuur, dus zowel voor mensen die geboren en getogen zijn in Drenthe als voor mensen die zich net gevestigd hebben in de provincie. In het Drents: Olddrenten en Neidrenten. Jaarlijks meldden zich meer dan 100 mensen aan voor één van de cursussen.

De cursussen van het Huus van de Taol worden gegeven in het Drents. Dat is voor mensen die de Drentse taal niet machtig in het begin eventjes lastig, maar de ervaring leert dat het Drents na een korte gewenningsperiode geen struikelblok meer is.

Voor meer informatie over de cursussen kan men de website www.huusvandetaol.nl raadplegen. Men kan echter ook rechtstreeks contact opnemen met het Huus van de Taol info@huusvandetaol.nl of 0593-371010.

Bron: De krant van Midden-Drenthe

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *