Hondenboel bij boekpresentatie Kattenbende en Hondenboel in Zwarvershoes

Wat kan je gebeuren als je een volwassen kat uit het asiel halt en vlak daarna een jong hondje erbij neemt? In Kattenbende en Hondenboel vertelt schrijver Klaas Koops over de belevenissen van kat, hond en baasjes gedurende het eerste jaar. Koops is zelf beeldend kunstenaar en maakte er dan ook graag zelf de leuke illustraties bij.

Drenthe kent ongeveer honderdduizend katten en zestigduizend honden. Dat betekent dat, als overal één kat of hond zou wonen, bijna de helft van alle gezinnen in Drenthe een kat heeft en meer dan een derde een hond.

Het kan dan ook niet anders of veel lezers zullen plezier beleven aan deze herkenbare verhalen geschreven in toegankelijk Drents.
De uitgever overhandigde vrijdagmiddag het eerste exemplaar van het boek aan de voorzitter van het Zwarvershoes in Beilen, de heer Mijnheer. Klaas Koops gaf zijn eerste exemplaar aan de hoofdrolspelers uit het boek: hond Tolle en zijn bazinnetje.
Kattenbende en Hondenboel wordt het donateursgeschenk van het Huus van de Taol in 2015.
Wie voor 1 juni donateur wordt, ontvangt dit aardige boekje dus gratis.

Schrijver Klaas Koops (1949) is geboren en opgegroeid in Assen en woont in het schildersdorp Schipborg. Hij schrijft in het Drents en in het Nederlands. Koops legde onder andere de resultaten van een onderzoek naar het Asser stadsdialect vast in het boek Assens. Een stadsdialect. Van zijn hand verscheen verder onder andere de dichtbundel Vangst zunder net (2009).

De bundel Kattenbende en hondenboel is voor € 9,95 te koop bij de boekhandel en te bestellen via
Drentheboeken.com

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *