Presentatie Afke’s Tiental door Dick Matena

Op vrijdag 17 oktober vindt de officiële presentatie plaats van Nienke van Hichtums jeugdklassieker Afke’s Tiental, herschreven en getekend door Dick Matena.

De presentatie zal plaatsvinden in de Gysbert Japicx-seal van Tresoar, het Fries historisch en letterkundig centrum in Leeuwarden. Bovendien zullen er een aantal originele tekeningen worden geëxposeerd.

Van de uitgaven verschijnen twee uitvoeringen, een Nederlandse uitgave en een Friese uitgave. De vertaling is verzorgd door Jant van der Weg, de vertaalster van het originele verhaal. Zij is dit jaar nog uitgeroepen tot erelid van IBBY. Tekenaar Dick Matena werd dit jaar bekroond tot Levend Erfgoeddrager 2014.

John Jorritsma, Commissaris van de Koning in Fryslân: “Nog steeds is Afke’s Tiental een herkenbaar verhaal, dat ook vandaag de dag nog tot en met de laatste pagina boeit. Het laat zien dat de tijd weliswaar niet heeft stilgestaan in Fryslân, maar dat sommige situaties van alle tijden zijn. Ook nog eens prachtig verbeeld met dank aan het fraaie tekenwerk van Dick Matena.”

Programma
15.30 uur Ontvangst met koffie/thee
16.00 uur Welkomstwoord door Bert Looper, directeur Tresoar
16.15 uur Uitreiking 1e exemplaar aan Dick Matena en Jant van der Weg
16.30 uur Gelegenheid voor vragen en foto’s
16.45 uur Borrel ter afsluiting en signeersessie door Dick Matena en Jant van der Weg

Om te kunnen zorgen voor voldoende drankjes vragen wij u ons te laten weten vóór 13 oktober of en zo ja met hoeveel personen u wenst te komen. U kunt dit mailen naar: info @ uitgeverijpersonalia.nl o.v. v. ‘Presentatie Afke’s Tiental’.

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *