Meertalig voortgezet onderwijs op CSG Liudger

Burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf geeft woensdag 10 september samen met drie leerlingen het officiële startsein voor meertalig voortgezet onderwijs (mvo) in Waskemeer.

CSG Liudger is daarmee de eerste school in de regio De Stellingwerven, die met behulp van Cedin (Expertisecentrum Meertaligheid) en de provincie Fryslân mvo aanbiedt. ,,Ik ben trots op deze ontwikkeling, hiermee kunnen we de taligheid van onze leerlingen verder versterken’’, aldus Titia Keuning, locatiedirecteur.

Door de invoering van meertalig voortgezet onderwijs (mvo) ontstaat een doorgaande leerlijn waarbij leerlingen van de drietalige basisscholen in de omgeving van Waskemeer aansluiting kunnen vinden. In het eerste pilotjaar wordt gestart met mvo in de eerste en tweede klassen van havo/vwo.

De eersteklassers krijgen het vak Godsdienst in het Engels en het vak Muziek in het Frysk. De tweedeklassers krijgen het vak Godsdienst in het Engels. Het is de bedoeling volgend schooljaar ook leerjaar 3 havo/vwo mee te nemen. Overigens krijgen alle leerlingen in havo 3 en leerlingen van vmbo tl klas 4 de kans op te gaan voor een internationaal erkend Anglia (Engels) examen.

Boarne: De Drachtster Courant

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *